Скачать бесплатно » Общение, обсуждения » Тематические » Железо
Как скачать? | ЧаВо(FAQ) | Регистрация

Поможіть з вибором відеокарти

Хотите купить новую железяку или можете поделиться опытом по железу ? Вам сюда!

Поможіть з вибором відеокарти

Сообщение Nazik » 21 ноя 2006, 23:36

Я вирішив апргрейднути комп, тому відписуйтесь, будь-ласка, з порадами.
Перш за все щодо відеокарти:

1. Які переваги Аті(Радеон) і нВідіа(Джі-форс)? ще не знаю, що брати.. можливо Радеон...
2. Чи критично важливий об'єм пам'яті? орієнтуюсь на 256Мб
3. Що таке розрядність відеокарти (64біт, 128біт, 256біт...), і що вона дає? Чи варто орієнтуватись на чим вищу розрядність? скоріш за все буду брати 128біт, бо до 256біт уже йде скачок в ціні
4. Чи важлива частота (ядро/пам'ять) і за що вона відповідає? (600/800, 500/800, 500/1000 і т д)
5. Що таке HDTV на відеокарті і з чим його їдять? не на всіх воно є, на одному з Радеонів бачив
6. Чи важливий бренд(виробник)? можливо Асус.., чи ще якесь уже відоме ім'я, до того ж гарантія 3 2-3 роки, а на невідомі бренди 1 рік...

Орієнтовна ціна, на яку я розраховую + - 100 баксів.
Орієнтовні відокарти:
1)PCI-E ATI Radeon X1600Pro 256 Mb 128-bit PowerColor;
2)PCI-E nVidia GeForce 7300GT 256 Mb 128-bit Asus Silencer (EN7300GT/HTD)

Напишіть, плз, свої рекомендації, можливо хтось має ссилки на якісь толкові форуми...
на всяк випадок моє мило: zako@ua.fm
P.S. можливо хтось має поради і щодо іншого заліза(проца, материнки, пам'яті і тд), буду дуже вдячний, в разі реальної допомоги закріплю пивом, чи іншим "зігріваючим" напоєм на вибір.. 132.gif
Nazik
Rusanovka-Net

Сообщение Gleb » 21 ноя 2006, 23:51

В этой ценовой категории (100 без всяких +/-, как я понял) выбирать несложно: памяти побольше, разрядность памяти не ниже 128, остальные фичи по вкусу (например, silencer ниже -- безвентиляторная). Ну и посмотреть в каком-нибудь тесте, какая из подходящих по этим параметрам быстрее.
Из указанных, если не ошибаюсь, 7300GT новее и потому быстрее.
Бренд неизвестный брать я бы не стал... Неприятно месяц сидеть без видеокарты, пока она в сервисе.
Gleb
Rusanovka-Net

Сообщение Vlad » 22 ноя 2006, 00:04

Брал АСУС 2 шт обе отличные
Брал Радеон 2 шт тоже отличные
Х700 у меня щас стоит года полтора точно
По остальному ниче не могу сказать..
Вапще 256 мб это мало...
Vlad
Rusanovka-Net

Сообщение fortes » 22 ноя 2006, 16:08

1. Краще за все порівнювати і вибирати відео карту за тестами. http://www.itc.ua/video.phtml
2. Настільки ж критично, як і об'єм оперативної пам’яті. 256мб - думаю на 1-2 роки вистарчить, а потім треба буде побільше.
3. Розрядність відео карти (яку зазвичай вказують) - це є розрядність шини пам’яті відео карти (кількість біт, які можна передати за один цикл) . Продуктивність відео карти можна так грубо сказати напряму залежить від розрядності шини й частоти роботи пам’яті. На 256 шину вироблять Топові моделі, для середніх 128 шина- як раз нормально. А на 64 шину взагалі краще не купляти.
4. Частота ядра - відповідає за швидкість обробки відео-даних, частота пам’яті - за швидкість передачі та прийому даних. Яке співвідношення краще - важко сказати, це залежить від того наскільки складний і довгий алгоритм "аналізу" даних (їхній об’єм, якщо маленький то тут важливішим буде частота ядра), якщо алгоритм "аналізу" досить простий, а кількість даних велика - то важливішим буде частота пам’яті.
5. HDTV- (High Definition Television) Телебачення високої чіткості, яке використовує виключно цифрові методи передачі, кодування та обробки телевізійної інформації. Якщо зображення стандартного телебачення 720х480 то HDTV десь біля 1920х1080 (якість краще за ДВД)
6.
Gleb писал(а):Бренд неизвестный брать я бы не стал... Неприятно месяц сидеть без видеокарты, пока она в сервисе.
fortes
World

Сообщение Vetold » 22 ноя 2006, 16:13

128 метров для карты такой ценовой категории хватит с головой... Под AMD надо брать Nvidia, а под Intel надо ATI, это железное правило, так как Нвидиа затачивает карты под АМД, а Ати под Интел, брать надо исходя из своего процессора...
Vetold
Rusanovka-Net

Сообщение Nazik » 22 ноя 2006, 17:12

Спасибі, хлопці, трохи просвітили..
Vetold писал(а):128 метров для карты такой ценовой категории хватит с головой... Под AMD надо брать Nvidia, а под Intel надо ATI, это железное правило, так как Нвидиа затачивает карты под АМД, а Ати под Интел, брать надо исходя из своего процессора...

А з приводу процесора, то наскільки я знаю, зараз різниця в ціні між АМД і Інтел не дуже велика..(ще не вивчив точно)
я просто схилявся до Радеона і АМД, а з того, що ти сказав, Вєтольде, доведеться або проц брати інтеловський, чи навпаки відяху нВідіа.. просто серед Радеонів якийсь більший вибір, до того ж я надибав за ціною близько 115 баків карту з типом памяті ДДР3, а не ДДР2
А ще на Радеонах бачив ХДТВ, хоча в мене телевізор не сильно крутий (монітор правда непоганий), так що не впевнений, чи вдасться використати переваги ХДТВ...

Пишіть ще.. мені сподобалося...ввійшов у смак 142.gif
Nazik
Rusanovka-Net

Сообщение Gleb » 22 ноя 2006, 17:13

Vetold писал(а):Под AMD надо брать Nvidia, а под Intel надо ATI, это железное правило, так как Нвидиа затачивает карты под АМД, а Ати под Интел, брать надо исходя из своего процессора...

С этого места, пожалуйста, подробней. А то вот в AMD взяли купили ATI, может не то купили? 105.gif
Gleb
Rusanovka-Net

Сообщение Nazik » 22 ноя 2006, 17:18

Gleb писал(а):С этого места, пожалуйста, подробней. А то вот в AMD взяли купили ATI, может не то купили? 105.gif

Ага, і мені теж цікаво, як це проявляється..., бо я теж так планував АМД+АТІ... 131.gif
Nazik
Rusanovka-Net

Сообщение Nazik » 22 ноя 2006, 21:43

5. HDTV- (High Definition Television) Телебачення високої чіткості, яке використовує виключно цифрові методи передачі, кодування та обробки телевізійної інформації. Якщо зображення стандартного телебачення 720х480 то HDTV десь біля 1920х1080 (якість краще за ДВД)

і щодо цього не до кінця зрозуміло: чи це у ДВД буде якісніше зображення на телевізорі, чи на моніторі?
чи це сказано про звичайні телевізійні програми, які можна переглядати на моніку з високою якістю зображення? 118.gif
Nazik
Rusanovka-Net

Сообщение Gleb » 22 ноя 2006, 22:19

Nazik писал(а):і щодо цього не до кінця зрозуміло: чи це у ДВД буде якісніше зображення на телевізорі, чи на моніторі?
чи це сказано про звичайні телевізійні програми, які можна переглядати на моніку з високою якістю зображення? 118.gif

IMHO, упоминание HDTV означает, что при наличии правильного софта эта видеокарта будет аппаратно декодировать видео такого большого разрешения, как HDTV. Поищи, на itc.ua была статья по этому поводу. Там как раз ATI упоминалась. Короче, практической пользы от наличия это надписи ты не получишь. 129.gif
Gleb
Rusanovka-Net

След.

Вернуться в Железо