Nazik писал(а):Та ні, давайте хай все вернеться на російську мову, всі фільми, телепередачі, реклама і т п., вона ж така рідна та приємна, вєлікій і магучій, як то кажеться. Навіщо той геморой з розвитку національної мови і культури?? Навіщо робити ті перші кроки і старання, якщо вже є чудова десятилітня традиція?? Легше ж все робити на радном.
Вперед на мітинги, чи хоча б на форуми! не віддайте на поталу шаленим українським націоналістам всю комерцію та кінематограф, а ті грошенята, що йдуть в казну сусідньої держави за закупівлю росіського мегапрофесійного дубляжу, так то ж дрібниці... легше з заплатити, ніж самому своє зробити, ми ж бо українці такі нездари та ледарі, але ж нам то пох)))
Ну, это нормальный фанатизм, не имеющий ничего общего со здравым смыслом.
Nazik, я дуже поважаю українську мову, це дуже красива та дуже співоча мова, але все, що робиться з фанатизмом, в мене визиває лише посмішку.
Взагалі, ця тема, як і дуже багато тем не лише на нашому форумы, а й в цілому в багатьох форумах, даже надумана та за вуха притягнута. Проблеми мови в нашій країні НЕМАЄ! Хто бажає 0 спілкується російською, хто бажає - українською. Всі ми розуміємо обидві мови й не треба робити з цього проблему. Примушувати всіх розмовляти чи дивитися фільми тією чи іншою мовою ні до чого не призведе, лише буде викликати обурення. Не треба робити з цього проблеми. Росте нове поколння, яке вже зі школи вчиться розмовляти та думати українською, тому нічто не гнобить рідну мову. Дублювати фільми тільки ураїнскьою тільки для того цоб "аби не російською, аби вони копійки зайвої не заробили" - маразм. Я трошки старший за багатьох на цьому форумі і коли навчався в школі, то в нас українську мову вивчали дужи посередньо, але я вільно можу дивитися кіно або читати книгу, навіть не звертаючи увагу українською чи російською мовою. Невже для вас, для тих, хто в школі навчався українською, є якась різниця?
2Nazik, дуже поважаю за повагу та любовь до рідної мови, а також за на рідкість "українську" мову (не "суржик"), але фанатизм - то не добре.